pijl

Daar heb ik geen zin in!

Genietend van het mooie weer strijk ik neer op een zonnig terras. Ik heb zojuist wat inkopen gedaan voor de vakantie. Nu even tijd voor een kopje koffie in de zon. Aan de tafel naast me zit een moeder met twee zoons. Ze kibbelen over hun vakantie. "Daar heb ik geen zin in hoor!", roept haar oudste zoon regelmatig. Het is een moeizaam gesprek, waarin de moeder veel moeite doet om hem de leuke kanten van de vakantiebestemming te schetsen.

Het brengt me terug naar de tijd waarin mijn eigen kinderen nog thuis woonden. In de zomervakantie konden we wekenlang de dag heel rustig beginnen. Daar genoot ik intens van, even niet het regime van de klok. Met name in de vroege ochtend vind ik dat erg fijn. Het was in  die tijd een belangrijk aspect van vakantie voor me in het toch wel drukke bestaan met opgroeiende kinderen.Psychosociale therapie zwolle foto vakantie met kinderen

Ik herinner me ook dat ik 'op vakantie gaan' met kinderen niet altijd als vakantie heb ervaren. Dat had zeker niets te maken met mijn kinderen, betere kun je niet wensen! Het probleem zat ‘m meer in het verschil in interesses en verlangens tussen mij en mijn kinderen.

Waar ik slecht tegen kon was gekibbel over de vakantieplannen. Ontevreden gezichten vergalden al snel mijn eigen plezier. En dat was het me niet waard, ik verlangde toch wel naar harmonie in de vakantie. Misschien was ik op die momenten wat conflictvermijdend? Maar goed, ik liet dan toch vaak mijn kinderen kiezen welke dingen we gingen doen. Ach, als je kinderen het maar naar hun zin hebben toch?! .....

Dus als jij als ouder ook opziet tegen de komende vakantie met je kinderen, dan heb IK daar alle begrip voor! Komende maand ga ik met mijn volwassen zoon een weekje samen op pad. Nu kunnen we elkaar gelukkig wèl vinden in wat we graag doen tijdens een vakantie. En geloof me, het is ontzettend leuk om samen met je volwassen zoon of dochter op vakantie te gaan. Dat staat jou ook nog te wachten. Dus even volhouden, het wordt alleen maar beter.

Ondertussen is het aan de tafel naast me rustig geworden. Deze moeder is duidelijk beter in het motiveren van haar kinderen dan ik destijds was. Of ze is beter in het hanteren van conflicten. Hoe dan ook, ik wens ze in stilte een fijne vakantie met elkaar.

Meer vakantieperikelen

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf elf in cijfers: