pijl

Wat beweegt jou in het leven?


Mensen fascineren me.
Wat bezielt je, hoe leef je, waarom doe je wat je doet? Wat weerhoudt je om niet die dingen te doen die je eigenlijk zo graag zou willen? Wat maakt dat je dingen doet die je eigenlijk helemaal niet wilt? Wat is de invloed van het gezin waar je uit komt? Welke invloed hebben de mensen gehad die je bent tegengekomen in je leven? Hoe ontstaat ziekte en hoe kun je dit beïnvloeden? 

Psychosociale therapie zwolle 2022-01-26 Elsbeth Staal kleine resolutie-26

Hoe kan het dat de ene mens vitaal 80 wordt, terwijl een ander zich met 60 jaar al oud voelt? Allemaal mateloos interessante vragen voor mij. Het zal me mijn hele leven blijven boeien!

Mijn eigen ontwikkeling

Uiteraard gaat dit ook over mijzelf. Ik heb in mijn leven een hele weg afgelegd om te komen waar ik nu ben. Jaren van zelfonderzoek hebben gemaakt dat ik nu durf te leven vanuit mijn hart en me bewust ben van mijn behoeften en verlangens. Ik ken mijn overtuigingen en mijn patronen, waardoor ik er niet snel meer in verstrikt raak. Deze weg was niet altijd makkelijk. Het vraagt moed om naar pijnlijke stukken van jezelf te kijken. Maar het heeft me liefdevoller gemaakt, meer in harmonie met mezelf en mijn omgeving. Ik gebruik heel graag mijn schat aan ervaring om jou verder te helpen!

Opleidingen

Op veel vragen die ik had in mijn leven vond ik antwoorden tijdens mijn lichaamsgerichte opleidingen bij Holos, Academie voor Massagetherapie en bij het Boswijk Instituut. In deze opleidingen ben ik gaan ervaren hoe sterk lichaam en geest samenhangen. Ik ontdekte de grote en eigen wijsheid die in ons lichaam huist. We zijn zo gewend vooral naar ons hoofd te luisteren en niet naar ons lichaam, terwijl hier onze intuïtie, emoties en gevoelens zich laten horen. Het heeft mijn leven erg verrijkt toen ik dit toeliet in mijn leven. Het is mijn passie om anderen te helpen hiermee verder te komen.

Maak een afspraak

Ervaring

Behalve in mijn eigen praktijk heb ik als massagetherapeute een aantal jaar gewerkt in een verpleeghuis en op een ziekenhuisafdeling met kankerpatienten. Sinds 2019 richt ik me steeds meer op het Psychosociaal werk. Ik merk dat ik met deze werkvorm met mensen nog veel meer kan bereiken.  

Uitvaartverzorging

Sinds 2013 werk ik ook als uitvaartverzorgster bij het bedrijf van mijn zus Marjanne Staal Uitvaartverzorging. Heel bijzonder is het elke keer weer, het moment dat ik bij een familie binnen stap die net een dierbare heeft verloren. Het is eigenlijk een heel intiem moment met veel verdriet. Ze laten me hierin binnen, terwijl ze me helemaal niet kennen. We gaan dan samen een paar dagen in, waarin er intensief contact is. Een periode waarin de wereld voor de nabestaanden even stilstaat en er tegelijkertijd zoveel gebeurt en er veel geregeld moet worden.En waarin we toewerken naar een goed en passend afscheid. Het is boeiend voor mij om oog te hebben voor de onderlinge banden in de familie. Mijn uitdaging is daarin om iedereen in dit proces te zien en te horen. Als de familie de uitvaart als een goed afscheid heeft ervaren, dan ben ik heel tevreden.

Graag help ik je verder

Wil je een afspraak maken voor een intake neem dan contact met me op bovenstaande knop.