pijl

Hoe kan ik groeien?

Psychosociale_therapie_zwolle_Hoe_kan_ik_groeien_website.png

"Hoe gaat het me je Janske? En waar wil je vandaag mee aan de slag?"

Janske draait haar ogen omhoog en zucht eens diep, ze had deze vragen al verwacht. En ze vindt het lastig dat ik elke sessie zo begin. Voor haar gevoel heeft ze nooit echt een duidelijk onderwerp. Zo lijkt dat voor haar. En toch popt er altijd als vanzelf iets op waar ze tegenaan gelopen is de afgelopen weken of iets wat haar bezighoudt.

Vandaag is dat de komende vakantie. Zij en haar man gaan met de kinderen kamperen. Per dag bespreken ze met elkaar wat ze die dag gaan doen. In deze gesprekken moet Janske voor haar gevoel steeds het onderspit delven. En doen ze zelden de dingen die zij leuk vindt. Janske ziet er nu al tegenop en ze zou dit graag anders willen .... 

Ik vind het belangrijk dat Janske zelf de regie houdt in haar eigen ontwikkeling. Zij weet als geen ander waar het aan schort bij haar. En ook al besef ze het vaak niet zo, ze weet zelf ook wat er nodig is om verder te komen. Ook al is dat nog heel onbewust.

Natuurlijk zet ik al mijn kennis en ervaring in om zo'n proces goed te begeleiden en hier sturing aan te geven. Maar je houdt als cliënt zelf de touwtjes in handen. Ik heb geen vast programma klaar liggen wat we afwerken. Ieder persoon heeft iets anders nodig.

Als je wilt groeien dan is het zaak je te richten op de dingen die 'schuren' in je leven. Dat wat er niet lekker loopt is als het ware een uitnodiging tot groei. Daar zit de uitdaging voor jou en daar vind je jouw mogelijkheden om verder te komen in je persoonlijke ontwikkeling. En zo meer grip op je leven te krijgen.

Met Janske heb ik tijdens de intake omschreven wat ze wil bereiken in de sessies. Dat geeft haar en mij richting aan hoe we werken. Na een zestal sessies kijken we terug op wat er gebeurd is. Zo nodig stellen we Janske haar doel dan bij of we formuleren een nieuw doel.


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf elf in cijfers: