pijl

Herma

Herma heeft bijna een jaar psychosociaal therapie gevolgd bij Elsbeth. Ze is er heel positief over.

“Via een vriendin ben ik bij Elsbeth terecht gekomen. Ergens wist ik dat ik een keer wat moest doen om bij mijn gevoel te komen, en ik merkte dat de manier waarop die vriendin de sessie beschreef dat ik gelijk al heel veel voelde. Toch was er wel een drempel om het proces aan te gaan, het kost ook wel energie om zoiets aan te gaan. Maar door de positieve ervaringen en doordat ik merkte wat dit met mij deed, besefte ik dat ik het toch wilde aangaan.

Beter leren voelen, meer genieten
Ik heb beter leren voelen. Ik kan makkelijker voelen wat er is als ik niet lekker in m’n vel zit. En wat ik nodig heb om weer verder te komen. Daarnaast geniet ik ook meer van dingen. Ik voel me dichterbij mezelf staan. Ben zelfbewuster, steviger. Ik mag er gewoon zijn met wat ik meebreng. Daardoor voel ik me sterker een onderdeel van alles.

Een ander perspectief
In de sessies gaat het erom dat je bij je gevoel te komt. Niet door veel te praten, maar door situaties fysiek uit te beelden. Je krijgt daardoor een ander perspectief en je gaat anders naar jezelf kijken. Je krijgt inzicht door te voelen. Wat voel ik nu? En wat heb ik nodig? Het gaat erom dat je patronen herkent. Dat je je realiseert, oh dat komt daar vandaan.

Stukjes verleden verwerken
Het gaat veel over vroeger. Zo verwerk ik elke keer een stukje van iets uit het verleden wat mij in de weg zit in mijn huidige leven. En het blijft niet alleen bij voelen, maar je gaat er ook doorheen. Daardoor voel ik me vaak na een sessie enorm opgelucht en ben een blokkade kwijt die me tegenhield. De kunst is om er echt mee aan de slag te gaan, om verandering aan te brengen.

Professioneel
Elsbeth luistert goed, en werkt professioneel. Ze is duidelijk en neemt de regie. Door haar vragen ga je het proces in. In een sessie van anderhalf uur leidt ze het proces. Ze kan snel tot de kern komen en linken leggen die ik zelf niet bedacht had. Ze geeft in alle rust de tijd om zelf je antwoorden te vinden. Ze komt vaak naast me zitten in plaats van tegenover. Dan kijken we elkaar niet aan en dat helpt me om bij mezelf te blijven. Heel prettig.

Veilig en open
Je hebt ook therapeuten die te invoelend en charismatisch zijn. Elsbeth is niet iemand die een rol aanneemt. Ze heeft een heel fijne uitstraling. Je hebt echt een persoon tegenover je. Je krijgt het gevoel dat je jezelf kan zijn zonder oordeel. Zij is ook heel open en zichzelf. Dat wekt vertrouwen en geeft veiligheid, waardoor ik me ook meer kan openstellen. En openstellen is bevorderlijk voor je proces.

Ontspannen
De praktijk is een prettige plek. Het is er altijd warm en gezellig, een omgeving waar je kunt ontspannen. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je een sessie wilt doen. Ik wil bijvoorbeeld niet zo vaak, want ik heb het gewoon druk. Je hebt tussendoor ook tijd nodig om wat je geleerd hebt toe te passen in het dagelijks leven.

Waar word je blij van?
De sessies bij Elsbeth zijn voor mensen die moeilijk bij hun gevoel kunnen komen. Als je veel in je hoofd zit, als je veel nadenkt, als je niet zo goed weet wat je wilt en erachter wilt komen waar je blij van wordt.”

 


Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Ben jij de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf acht in cijfers: