Wat beweegt jou in het leven?

Ik hou van mensen en het fascineert me hoe je als mens bent en handelt. Wat beweegt jou in het leven? Wat heeft je gemaakt tot wie je nu bent? Waarom doe je als mens niet de dingen die je eigenlijk zo graag zou willen? Wat maakt dat je dingen doet die je eigenlijk helemaal niet wilt? Wat is de invloed van het gezin waarin je je leven gestart bent, het milieu, wat is de invloed van mensen die je tegen bent gekomen in je leven? En ook gezondheid en ziekte boeien me, hoe ontstaat ziekte? En hoe kun je je gezondheid bevorderen? Hoe is de wisselwerking tussen lichaam en geest? Hoe kan het dat de ene mens vitaal 80 wordt, terwijl een ander zich met 60 jaar al oud voelt?

Mijn eigen ontwikkelingmassage zwolle logo-blad 2

Uiteraard gaat dit ook allemaal over mij. Ik heb in mijn leven een hele weg afgelegd om te komen waar ik nu ben.  Jaren van zelfonderzoek hebben gemaakt dat ik nu durf te leven vanuit mijn hart en meer vanuit mijn authentieke zelf. Het was een lange weg die ik ging, maar die weg was boeiend en de moeite waard. Soms was het ook zwaar, het valt niet altijd mee om de moed op te vatten om naar pijnlijke stukken van jezelf te kijken. Maar het heeft me liefdevoller gemaakt, meer in harmonie met mezelf en mijn omgeving. Voor de mensen om me heen ben ik een prettiger en toegankelijker mens geworden. Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik graag met jou een stuk meelopen. Ik wil je vanuit mijn rijke ervaring ondersteunen, in alle rust en aandacht. En in alle veiligheid, ik weet als geen ander hoe het is om je niet op je gemak of onveilig te voelen!

Opleidingen

Op veel vragen die ik had in mijn leven vond ik antwoorden tijdens mijn opleiding tot Massagetherapeut bij Holos, Academie voor Massagetherapie. In deze opleiding ben ik gaan ervaren hoe sterk lichaam en geest samenhangen, meer dan ik ooit gedacht had. Ik ontdekte de grote en eigen wijsheid die in ons lichaam huist. We zijn zo gewend vooral naar ons hoofd te luisteren en niet naar ons lichaam, terwijl in ons lichaam zich onze intuïtie, emoties en gevoelens laten horen. Het is een verrijking van je leven als je ook hier vanuit kunt leven. Wat ik sindsdien zelf zo vaak heb ervaren. Het is mijn passie om anderen te helpen hiermee verder te komen. 

Vanuit interesse en om mijzelf te blijven ontwikkelen en anderen steeds beter te kunnen steunen, volg ik de opleiding tot Transpersoonlijk therapeut aan het Boswijk Instituut. Transpersoonlijke therapie en massagetherapie sluiten heel mooi bij elkaar aan. Ik zal de verschillende prachtige technieken steeds meer met elkaar verweven in mijn werk.

massage zwolle logo-blad 4Ervaring

Behalve in mijn eigen praktijk heb ik ervaring opgedaan als massagetherapeut in de zorg. Ik heb twee jaar gewerkt in een verpleeghuis, waar ik bewoners en personeel masseerde. Ook heb ik een jaar in een ziekenhuis kankerpatiënten behandeld die daar een chemokuur ondergingen. Daarnaast geef ik al langere tijd cursussen en workshops op het gebied van massage. Lesgeven vind ik erg leuk. En ik geniet ervan als ik zie dat anderen ook plezier krijgen in het masseren!

Uitvaartverzorging

Sinds 2013 werk ik ook als uitvaartverzorgster bij het bedrijf van mijn zus Marjanne Staal Uitvaartverzorging. Heel bijzonder is het elke keer weer, om bij een familie binnen te stappen als er net een dierbare is overleden. Het is een heel intiem moment. We gaan dan samen een traject in van een paar dagen, waarin we toewerken naar een goed en passend afscheid. Een periode waarin de wereld voor de nabestaanden even stil staat. Intensieve dagen waarin gevoelens en emoties een grote rol spelen en waarin toch veel geregeld moet worden. Boeiend ook om te ervaren hoe in een familie de onderlinge banden zijn. Mijn uitdaging is daarin om iedereen in dit proces te zien en te horen.

Graag help ik je verder

Wil je een afspraak maken voor een sessie neem dan contact met me op via onderstaande knop.
Ook als je je wilt aanmelden voor een cursus of workshop kun je de knop gebruiken.
 

Neem contact met mij op